ЗМІ назвали західні компанії, які в обхід санкцій допомагають РФ робити танки

Західні компанії продовжують співпрацювати з РФ навіть при наявності санкцій. Вони продажі верстатів та компонентів для російських оборонних підприємств.

«Уралвагонзавод» є найбільшим виробником танків в Росії. Одним з їх основних танків є Т-90М «Прорив». Цей танк використовує приціл «Сосна-У», виготовлений на ВОМЗ.

Згідно з інформацією про державні закупівлі, компанія «Фінвал» постачає токарні верстати для ВОМЗ, запчастини вона отримує від італійської фірми M.T.S.R.L.

ЗМІ стверджує, що засоби від «Пуморі-північний захід» потрапляють до ВОМЗ та компанії «Тактичне ракетне озброєння». Крім того, «Пуморі-північний захід» закупляє верстати для обробки металу у Devco S.R.L.

«Макрооптика» отримує верстати та інші товари від сеульської Mabuchi Korea Corporation та американської Universal Photonics.

Фінська компанія Meconet OY постачає частини для російської компанії «ТД Протон-Електротекс». Японські фірми Japan Industrial Trading та Kaga Electronics також надають свої вироби для російської компанії «Елеконд».

Раніше повідомлялося, що Естонія зробила 200 винятків щодо санкцій, запроваджених проти Росії.