ЗМІ повідомили про кроки Байдена перед виходом з передвиборчої гонки

Джо Байден перед виборами
Джо Байден перед виборами

Байден готовий до альтернативного фіналу: окрема група помічників отримала зрозуміле повідомлення

У суботу ввечері президент США Джо Байден, який одужував від коронавірусу в своєму будинку на узбережжі штату Делавер, повідомив малий групі близьких помічників, що "готовий до альтернативного фіналу".

За даними видання Politico, Байден провів останні дні в консультації зі своїми старшими помічниками, які намагалися визначити шлях до перемоги в листопаді. Про це повідомили анонімні джерела.

За словами джерел, провідні радники Майк Донілон і Стів Рікетті були присутні в місті Рехобот під час обговорення припинення кампанії Байдена, а також заступник керівника штабу Анні Томасіні та Ентоні Бернал, старший радник першої леді Джилл Байден.

Рішення Байдена викликало хвилю активності в неділю. Президент зателефонував окремо віце-президенту Камалі Гарріс, голові штабу Джеффу Зінтс та голові кампанії Джен О'Меллі Діллон, щоб проінформувати їх. Після цього він провів телефонну розмову з іншими старшими радниками в Білому домі перед тим, як оголосити свої плани відмовитися від висування кандидатури.

Це повідомлення Байдена стало сюрпризом для більшості співробітників Білого дому та передвиборчої кампанії, які не бачили жодних ознак його сумнівів участі в виборах.

Наразі Зінтс контролює комунікацію в адміністрації, проводячи телефонні розмови з членами Кабінету міністрів і високопосадовцями Білого дому. Він планує провести розмову з усіма співробітниками Білого дому та призначеними особами виконавчої влади у понеділок.

"Я дуже пишаюся працювати на президента Джо Байдена, віце-президента Камалу Гарріс та американський народ - разом з усіма вами, найкращою командою Білого дому в історії", - написав Зінтс в електронному листі до співробітників. "Попереду ще багато роботи, і, як каже президент Байден, 'немає нічого, що Америка не може зробити, коли ми робимо це разом'".

Джерело: Українська правда

Читайте також