Значно випереджають росіян: генерал Ходжес висловився про українські спецслужби

Українські спецслужби, включаючи Головне управління розвідки Міноборони під керівництвом Кирила Буданова, випереджають російські військові розвідувальні служби. Таку думку висловив колишній командувач військ США в Європі Бен Ходжес.

Мік Раян, відставний генерал армії Австралії, який часто дає коментарі про війну в Україні, на Твіттері назвав удар по нафтогазовим об'єктам у Санкт-Петербурзі "агресивними санкціями" проти російського енергетичного експорту. Він відзначив, що Україна постійно адаптується до стратегічних умов війни і це вражає.

На ці слова відреагував Бен Ходжес.

Генерал-лейтенант Буданов і ГУР настільки попереду російських спецслужб... Вони ведуть бій з росіянами, шукають способи перехопити ініціативу, тоді як ЗСУ коригують свої плани та відновлюють свою силу

Раніше повідомлялося, що вночі 21 січня в селищі Усть-Луга Ленінградської області Росії сталася пожежа в одному з терміналів морського торговельного порту. Свідки чули два вибухи і звуки безпілотників. Ця пожежа трапилася на терміналі компанії "Новатек". Заявлялося, що ніхто не постраждав, оскільки персонал був евакуйований.

Нагадаємо, що вночі 21 січня в низці областей Росії стався серія вибухів. Виявилося, що авіаремонтний завод у Смоленській області Росії був атакований. На цьому заводі виготовляється та ремонтується зброя, авіаційна та військова техніка. Крім того, у ніч на 21 січня російський завод "Щегловський вал" у Тулі, де виробляють зенітно-ракетні комплекси "Панцир", також був атакований. За цими атаками стоїть Головне управління розвідки Міноборони України.