Знищення цінних літаків росіяни хочуть списати на "людський фактор" - Telegram-канал

У російській армії намагаються списати втрату літаків А-50 та Іл-22 на помилку оператора своєї ППО.

Таким чином хочуть переконати пілотів у тому, що виконання завдань є безпечним. Про це повідомляє Telegram-канал "Досьє шпигуна".

За даними каналу, А-50 атакували американським ЗРК MIM-104 Patriot.

Після атаки літак зник з радарів з радарів. Немає інформації про членів екіпажу, які вижили.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Безпосередньо після катастрофи було запущено "качку'" про те, що ДРЛО А-50 був збитий силами власної ППО ВКС РФ. Цей меседж є внутрішньою інформаційною операцією, спрямованою на пілотів ВКС РФ, які виконують бойові завдання в зоні акваторій двох морів. Мета - переконати пілотів у тому, що виконання завдань, як і раніше, є безпечним, а те, що сталося лише помилка оператора. Людський фактор. Тим самим цинічно принизили військовослужбовців військ протиповітряної та протиракетної оборони", - пишуть на каналі.

У ВКС РФ було на озброєнні всього три, а тепер уже два справних і боєздатних ДРЛО А-50. Їх усіх використовували на війні проти України. Два літаки зазвичай використовували в акваторіях Чорного та Азовського морів, ще один - на північ від зони бойових дій.

Речник російського президента Володимира Путіна Дмитро Пєсков не став відповідати на питання про знищення літаків. За коментарями він відправив до міністра оборони РФ Сергія Шойгу.

Удар українських військових по російських літаках

14 січня заступник голови Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Юрій Мисягін повідомив, що українські військові завдали удару по російських літаках А-50 та ІЛ-22, які перебували над акваторією Азовського моря.

Згодом головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний повідомив про знищення Повітряними силами ЗСУ російських літака дальнього радіолокаційного виявлення А-50 і повітряного пункту управління Іл-22.