Знищення «Сергія Котова»: британська розвідка назвала наслідки для Чорноморського флоту РФ

За останні п'ять тижнів Україна затопила п'ять російських військових кораблів, внаслідок чого Чорноморський флот РФ опинився у скрутному положенні. Про це міністерство оборони Великої Британії повідомляє у Twitter.

За зведеннями, 5 березня у Головному управлінні розвідки України оголосили, що був атакований і затоплений російський патрульний корабель "Сергій Котов" поблизу Керченської протоки на сході Чорного моря.

ГУР повідомив, що під час атаки на корабель "Сергій Котов" використовувалися морські безпілотні надводні транспортні засоби Магура V5. Ці ж дрони були використані в атаках на російський десантний корабель "Цезар Куніков" 14 лютого 2024 року.

Згідно з британською розвідкою, "Сергій Котов" приєднався до Чорноморського флоту лише в липні 2022 року. Раніше він був атакований дронами в липні та вересні 2023 року і отримав незначні пошкодження, але обидва рази швидко відновився.

"Це третій корабель Чорноморського флоту Росії, який затонув за останні п'ять тижнів. Ймовірно через втрати Чорноморського флоту 15 лютого 2024 року, командувач ЧФ адмірал Віктор Соколов був звільнений. Україна продовжує обмежувати рух ВМФ Росії в Чорному морі", - зазначається у повідомленні відомства оборони Британії.

Нагадаємо, що вночі з 4 на 5 березня спецпідрозділ Головного управління розвідки Міноборони України разом з військово-морськими силами ЗСУ атакували дронами Магура V5 патрульний корабель "Сергій Котов" Чорноморського флоту РФ біля Керченської протоки. Згідно з інформацією розвідки, корабель отримав пошкодження корми, правого і лівого бортів.

Пізніше розвідка уточнила, що внаслідок атаки на російський патрульний корабель "Сергій Котов" 5 березня щонайменше 27 членів екіпажу отримали поранення, ще сім моряків загинули.