Знищено ракету та 14 дронів: у Повітряних силах повідомили деталі нічної російської атаки

У ніч на 23 жовтня 2023 року, російські окупанти знову напали на Україну за допомогою ударних дронів. Цю інформацію повідомили у Повітряних силах ЗСУ.

За допомогою дронів Shahed-136/131, ворог атакував з півдня, запустивши їх з мису Чауда в Криму. Безпілотники направили до різних напрямків - на південь, схід та центр України.

Під час маршруту дронів, працювала протиповітряна оборона. Ракета Х-59 була випущена з літака Су-34, наявність якого було помічено в повітряному просторі тимчасово окупованої Запорізької області. Щодо безпілотника невстановленого типу, його, імовірно, було запущено з північного кордону. Завдяки спільній роботі зенітних ракетних підрозділів, мобільних вогневих груп, авіації Повітряних сил та ППО Сил оборони України, вдалося знищити всі повітряні цілі: 13 дронів Shahed-136/131, керовану ракету Х-59 та один дрон невстановленого типу.

Ввечері 22 жовтня, у Києві та області, відбулася повітряна тривога і були помічені ворожі безпілотники в повітряному просторі. Про роботу протиповітряної оборони на підступах до Києва також повідомив начальник КМВА, Сергій Попко.