Жовтень стане одним із найсмертельніших місяців для солдатів РФ – розвідка Естонії

Солдати РФ військовий марш на жовтневому полі
Солдати РФ військовий марш на жовтневому полі

Жовтень 2024: Росія зазнає найвищих втрат у ході війни проти України

У жовтні 2024 року Російська Федерація стала свідком одного з найбільших рівнів втрат серед своїх військових підрозділів під час війни з Україною. Про це повідомив Янек Кессельманн, заступник начальника естонської розвідки.

За його словами, російські окупаційні війська продовжують просуватися по всій лінії фронту завдяки масованим обстрілам і так званим «м’ясним штурмам».

Втрати Росії досить високі. І цей місяць, схоже, є одним з найбільших за рівнем втрат для Росії. За нашими оцінками, протягом місяця ворог втратить близько 40 тис. військовослужбовців, як пораненими, так і вбитими», – заявив Кессельманн.

Головний удар російських атак припадає на населені пункти Зелене та Курахове на Покровському напрямку Донецької області. Кессельманн зауважив, що останнім часом російська тактика полягає в тому, щоб не заходити у населені пункти, оскільки це вимагає більш складної підготовки.

Тому вони беруть в облогу населені пункти непрямим вогнем. Після того, як населений пункт оточений, вони його просто знищують. Дуже цинічна і огидна річ», – додав Кессельманн.

У районі Часового Яру також відбувся просування російських підрозділів. Проте, на територіях, зайнятих українськими військами, ситуація залишається стабільною. Збройні сили України продовжують підготовку маневрів та засідок проти російських підрозділів.

Нещодавно, українські Збройні сили отримали успіх у Курській області, де вдалося просунутись біля Коренево.

Окрім того, російські війська посилюють свої удари по Харківській області, використовуючи передусім керовані авіабомби. З початку року було зареєстровано понад 3,7 тис. таких обстрілів, що є значним зростанням у порівнянні з 2023 роком. Більшість атак спрямовані на енергетичну та цивільну інфраструктуру.

Читайте також

Пам'ятки Сан Антоніо: що подивитися
сьогодні, 18:30 62 переглянули
Вид на пам'ятки Сан Антоніо