У Харкові ухилянт наїхав автомобілем на представників ТЦК

Ухилянт наїхав автомобілем на представників ТЦК
Ухилянт наїхав автомобілем на представників ТЦК

У Харкові чоловік, який ухилявся від військового обліку, здійснив напад на представників територіального центру комплектування.

Під час роботи групи оповіщення стався напад на особовий склад групи, яка складалась з військовослужбовців та правоохоронців. Цей ганебний кримінальний вчинок здійснив громадянин, який перебував за кермом та зухвало відмовився виконати законні вимоги надати свої військово-облікові документи для перевірки. Потім цей громадянин розпочав небезпечно маневрувати на автомобілі, пошкодив декілька машин групи оповіщення та здійснив наїзд на людей, травмувавши трьох військовослужбовців.

Нападника на місці затримали правоохоронці, тривають відповідні процесуальні дії. Життю військовослужбовців загроз не має, травмованим надається медична допомога.

Правопорушник вів пряму трансляцію у соціальній мережі окремих епізодів спровокованого ним конфлікту з вірогідною метою дискредитації військовослужбовців та процесу мобілізації. Відповідно підібрані та відредаговані частини відео зараз поширюються ворожими та окремими українськими інформаційними ресурсами з коментарями та описами, які спотворюють та перекручують дійсність.

У Києві чоловік напав на працівників Деснянського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

У селі Книжківці Хмельницької області чоловік напав з ножем на представника територіального центру комплектування та соціальної підтримки під час перевірки облікових документів.

Концерт гурту "Океан Ельзи" та перевірки військово-облікових документів

Ввечері 11 жовтня в Палаці спорту у Києві відбувся концерт гурту "Океан Ельзи". Після завершення виступу на відвідувачів чекали кілька десятків співробітників ТЦК та СП разом із патрульною поліцією. Вони перевіряли військово-облікові документи у військовозобов'язаних. Кількох чоловіків, у яких виявили проблеми з документами або які відмовлялися їх показати, силою затримали й відвезли у ТЦК. Ще кільком виписали повістки та відпустили.

До слова, в одному з технічних приміщень пункту попереднього збору військовозобов'язаних було виявлено тіло чоловіка з ознаками самогубства. Слідів насилля на ньому не було.

Читайте також

Пам'ятки Сан Антоніо: що подивитися
сьогодні, 18:30 86 переглянули
Вид на пам'ятки Сан Антоніо