ЗСУ досягли успіхів у Кринках: аналіз ISW

На фронті продовжуються активні позиційні бої поблизу Авдіївки, Роботиного та на лінії Куп'янськ – Сватове – Кремінна. Збройні сили України зазнали успіхів на лівому березі Херсонської області, повідомляє американський Інститут вивчення війни (ISW).

Прогрес українських військових

У день 11 лютого, позиційні бої тривали на рубежі Куп'янськ – Сватове – Кремінна, але зміни у лінії фронту офіційно не зафіксовано. Бої також тривали біля Орлянського, Крохмального, Іванівки, Табаївки, Торського, Ямполівки, Діброви та Серебрянського лісу.

Російські сили рухалися ближче до Бахмута в контексті позиційних боїв. Бої відбувалися поблизу Богданівки, Іванівського, Кліщіївки та Андріївки, Майорського, Південного та Нью-Йорка.

Нещодавно російські сили підтвердили про своє просування вздовж Залізничного провулка на півночі Авдіївки та на схід від Невельського. Битви також тривали на північний захід від Авдіївки в районі Новокалинового та Новобахмутівки, в самому місті Авдіївка, на захід від Авдіївки біля Тоненького та Сєверного, а також на південний захід від Авдіївки поблизу Первомайського та Невельського.

Командувач Таврійського угруповання ЗСУ бригадний генерал Олександр Тарнавський повідомив, що російські війська все більше використовують бронетехніку при штурмі піхоти на Таврійському напрямку, який пролягає від Авдіївки через західну частину Запорізької області.

Українські війська також просунулися поблизу Донецька на південний захід. Російський блогер заявив, що минулого тижня українські сили здобули контроль над Павлівкою.

Недавно російські сили також просунулися на захід від Роботиного, на західі Запорізької області. Позиційні бої тривали під Роботиним та Новопокровкою та на захід від Вербового. «Національний кореспондент», пов'язаний з Росією, повідомив, що українські та російські війська постійно змагаються за перевагу на Запорізькому напрямку і зазначив, що цей фронт більше не є пріоритетним для жодної зі сторін.

Геолокаційні дані, опубліковані 11 лютого, показують, що українські сили здобули незначні територіальні успіхи в Кринках на східному березі Херсонської області. 11 лютого також тривали позиційні бої під Кринками.