ЗСУ пояснили, як знищення ворожого А-50 вплине на обстріли України

Знищення літака А-50У не вплине на обстріли України

Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат заявив, що зменшення бойової спроможності російського літака дальнього радіолокаційного виявлення А-50У не вплине на обстріли України. Він обгрунтовує це тим, що російська авіація втрачає спроможності внаслідок знищення техніки та втрати екіпажу. Ігнат нагадав, що окупанти мають ще інші літаки дальнього радіолокаційного виявлення, тому атаки на Україну продовжаться.

Після збиття літака А-50У відбулося обговорення про можливість зміни тактики російської авіації та перехід на використання інших типів літаків. Однак, речник Повітряних сил запевнив, що така зміна не відбудеться із-за втрати цієї техніки. Знищення літаків А-50 та А-50У дозволяє послабити спроможності російської авіації в проведенні радіолокаційної розвідки та виявленні повітряних цілей.

Спроможності російської авіації меншають із тим, що знищується спецтехніка, нищиться льотний склад, весь екіпаж загинув, тому тільки таким чином можна потроху знищувати ворога тими засобами, що в нас є. - зазначив Ігнат.

23 лютого українські Збройні сили збили російський літак дальнього радіолокаційного виявлення А-50 під назвою "Баян". Збиття літака стало важливою перемогою для України, але російська сторона має ще кілька таких літаків. Один літак А-50 коштує щонайменше 330 млн доларів і використовується для масованих обстрілів України та виявлення української ППО. Минулого року один російський А-50 був пошкоджений під час атаки безпілотного літального апарату.

Читайте також:

  • Розвідка оприлюднила доказ збиття російського літака «Баян»
  • Знищення російського літака «Баян». Розвідка повідомила деталі