ЗСУ повідомили, скільки кораблів окупанти тримають у Криму

Російські війська в Криму зніжили кількість кораблів до мінімуму

Речник Військово-морських сил, Дмитро Плетенчук, повідомив, що російські військові в Криму тримають мінімальну кількість кораблів. Більшість одиниць, яким не знайшлося місця в базах у Новоросійську, Сочі та Туапсе, перебувають там. Зараз у Криму ремонтують 15 пошкоджених кораблів Чорноморського флоту РФ, які постраждали від атак ЗСУ.

Плетенчук зазначив, що ці кораблі змушені ремонтувати у Криму на заводах, оскільки вони не мають іншого вибору. Проте, російські військові розуміють небезпеку такого ремонту.

Також він повідомив, що внаслідок затоплення українськими морськими дронами-камікадзе російського корабля "Сергей Котов", російські військові уже шість діб не виводять судно в акваторію Чорного моря.

Раніше Плетенчук повідомив, що українські військові знищили третину з 80 військових кораблів Чорноморського флоту РФ, а також нанесли значну шкоду ще більшій кількості.

Нагадаємо, що Україна перехопила ініціативу над ситуацією в Чорному морі.

У ніч з 4 на 5 березня 2024 року український спецпідрозділ атакував російський патрульний корабель "Сергій Котов". У результаті атаки загинуло 13 російських військовослужбовців.