ЗСУ відійшли від села Ласточкине: деталі

Українські військові відступили від села Ласточкіне Донецької області, розташованого на відстані 6 км від Авдіївки. Про це повідомив речник Оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Дмитро Лиховій в ефірі телемарафону.

Підрозділи Збройних сил України здійснили вихід від села Ласточкине

За його словами, такий маневр був необхідний, щоб організувати оборону по лінії населених пунктів Орлівка, Тоненьке, Бердичі і не допустити подальшого просування противника далі в західному напрямку.

Аналітики проєкту DeepState повідомили, що російські окупанти захопили село Ласточкине і продовжують тиснути на Сєверне та Орлівку.

Сили оборони України відійшли на західну околицю населеного пункту Ласточкине, що на Авдіївському напрямку. Землі селища межують із західними околицями міста Авдіївка, зокрема з Авдіївським коксохімом.

Український військовий 24 окремого штурмового батальйону "Айдар" Станіслав Бунятов казав, що Сили оборони вийшли з Ласточкиного для уникнення перекриття логічних шляхів та збереження особового складу.

Однак Генштаб ЗСУ зранку 25 лютого звітував, що українські військові за добу відбили 14 атак окупантів в районах населених пунктів Ласточкине, Сєверне, Первомайське та Невельське Донецької області.