ЗСУ витискають окупантів з Харківської області, – Зеленський

Харківській області - ЗСУ відбивають окупантів
Харківській області - ЗСУ відбивають окупантів

Виступ президента Зеленського на 912-му дні війни

23 серпня 2024 року, президент України Володимир Зеленський звернувся до українців. У своєму виступі він зосередився на кількох важливих темах.

Зеленський привітав українців з Днем прапора, відзначивши силу та гідність синьо-жовтих кольорів. Він висловив гордість за всіх, хто захищає державу та її незалежність, підкресливши, що повага світу до України відображається у присутності українських прапорів у провідних столицях демократичного світу.

Президент віддав окрему подяку Харкову, який святкує своє свято. Він назвав місто героїчним і нагадав про успіх українських сил у відбитті російського наступу з початку травня. За словами Зеленського, українські сили поступово витісняють російську армію з Харківщини.

Важливою подією дня був візит прем'єр-міністра Індії Нарендри Моді до України - перший в історії відносин між двома країнами. Лідери обговорили війну та необхідність справедливого миру. Зеленський подякував за гуманітарну підтримку від Індії та її участь у роботі над Формулою миру. Було підписано чотири міжурядові документи та досягнуто домовленостей про подальшу співпрацю, зокрема у військово-технічній сфері.

Президент провів також наради щодо оборонної підтримки та комунікації з партнерами. Він наголосив на важливості вчасного постачання оголошеної допомоги, зазначивши, що фронт потребує реальних снарядів і техніки, а не обіцянок.

Читайте також