Зустріч Зеленського із Шольцем: про що домовилися лідери України та Німеччини у Нью-Йорку

Зустріч Зеленського і Шольцем в Нью-Йорку
Зустріч Зеленського і Шольцем в Нью-Йорку

Зустріч Зеленського з канцлером Німеччини: підтримка і мир

Президент України Володимир Зеленський 23 вересня 2024 року зустрівся з канцлером Німеччини Олафом Шольцом у Нью-Йорку. Про це повідомив Офіс Президента України.

Під час зустрічі лідери обговорили безпекову ситуацію в Україні та на полі бою. Зеленський висловив вдячність за підтримку з боку Німеччини, особливо за надання систем протиповітряної оборони. За інформацією Офісу Президента, з початку повномасштабного вторгнення Німеччина надала Україні різнобічної підтримки на суму 35 млрд євро.

Президент України та канцлер Німеччини узгодили подальшу співпрацю в межах міжнародних форматів та обговорили спільні кроки для наближення справедливого миру. Зокрема, йшлося про реалізацію рішень першого Саміту миру та підготовку до другого.

Зеленський наголосив, що Україна не підтримає жодних альтернативних мирних ініціатив, які можуть розколоти єдність міжнародної спільноти.

У своєму телеграм-каналі Президент України написав: "Зустрівся з Олафом Шольцом. Говорили про те, як зробити справедливий мир ближчим. Головне – зберігати єдність. Наша Формула миру створена саме для цього, і ми провели успішний перший Саміт миру. Готуємо зараз другий".

Зеленський також подякував Німеччині за підтримку, зазначивши, що спільними зусиллями вдалося врятувати тисячі життів і посилити безпеку для всієї Європи.

Також Зеленський заявив у США: "Наступні місяці визначать десятиліття".

Читайте також