15 ідей, що подарувати захисникам і захисницям

1 жовтня українці відзначають День захисників та захисниць України.

Раніше святкували 14 жовтня. Але через зміну церковного календаря це свято перенесли на 1 жовтня, коли віряни вшановують Покрову Пресвятої Богородиці. Нову дату обрали зовсім не випадково. Споконвіку Пресвята Божа Матір була захисницею воїнів-захисників.

Традиційно у цей день захисникам України готують подарунки. Вітають усіх. Не лише тих, хто має відношення до військової служби та силових структур. Також вітають і жінок, які також служать у ЗСУ.

Gazeta.ua підготувала добірку подарунків, які не лише сподобаються, а й стануть у нагоді.

Тактичне спорядження Тактичний рюкзак

Відрізняється від звичайного, туристичного, сумісністю з військовим екіпіруванням. Його можна одягати на бронежилет. Ще одна відмінність виробники в обов'язковому порядку використовують камуфляжне забарвлення. Подарунки з тієї ж серії: тактичний баул, сумка для медикаментів.

Багатофункціональний інструмент

Це пристрої, які стануть у пригоді в польових умовах. Мультитули бувають на основі плоскогубців, молотка, топірця, лопати. Можна купити інструмент з функціональністю, яка буде корисна військовослужбовцю, мисливцеві чи рибалці.

Ліхтарик

Представником ще однієї потрібної речі для кожного військового і просто любителя активного способу життя є ліхтарик. Є цивільні моделі, а також спеціалізовані тактичні, які були розроблені для військових людей. Це довговічні, надійні та функціональні моделі, які відрізняються підвищеною захищеністю, міцністю від пошкоджень різного класу.

Тактичний годинник

Має високу міцність. Він не розіб'ється під час падіння, з ним можна тривалий час перебувати під дощем, повністю занурюватися у воду. Він допомагає орієнтуватися в польових умовах: у них є компас, зворотний відлік, крокомір, барометр.

Захисні навушники

Оснащені спеціальним пристроєм. З одного боку, мікрофони посилюють мовлення інших людей, звуки природи, а з іншого конструкцією передбачено зниження надто сильного впливу на барабанні перетинки. Активні навушники зменшують ймовірність контузії при гарматних пострілах та вибухах.

Термобілизна

При тривалому знаходженні у холоді виручить комплект з підігрівом. Можна вибрати рівень тепла, від якого залежить прогрівання спини, попереку, колін. В умовах зими термобілизна стане вдалим презентом.

Кофти, футболки, куртки

Камуфляжна футболка з коротким рукавом. Принти небажано вибирати гумористичного характеру, адже свято досить серйозне. Можна обрати жіночі і чоловічі толстовки. Ці елементи гардеробу неймовірно теплі і приємні на дотик. На них можна надрукувати Герб, Прапор або козака з булавою. Флісові куртки також стануть прекрасним варіантом. Вони практичні і зручні, навіть якщо не будуть прикрашені тематичним принтом.

Багатофункціональний шарф-труба або балаклава

Рятує при тривалому знаходженні на свіжому повітрі в холодну пору року. За бажання можна зробити вибір на користь балаклави з підігрівом.

Дощовик

Водонепроникний та вітронепроникний одяг. Можливі фасони: куртка, плащ, пончо. Останній варіант відрізняється широкою функціональністю. Військові використовують тактичне пончо для захисту від дощу, як тимчасову підстилку та ковдру.

Термос для гарячих напоїв чи їжі

Продаються моделі для чаю, перших та других страв. При виборі подарунка звертайте увагу на розміри та вагу виробу. В армії цінуються легкі та компактні речі.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Набір енергетичних батончиків

Для перекушування в польових умовах відмінно підходять батончики, багаті на білки. Вони допомагають швидко відновити сили, містять вітаміни та мінерали, невибагливі у плані зберігання. У наборі можна скомбінувати кілька смаків, що внесе різноманітність до раціону.

Повербанк

Дозволяє зарядити смартфон або інший пристрій, коли поблизу немає розетки.

Чохол для телефону

Можна вибрати захист для смартфона з принтом патріотичної тематики.

Речі в патріотичному стилі

Зараз ювелірні магазини мають у своєму арсеналі безліч прикрас від срібних до золотих виробів. Також сподобаються постільна білизна або рушник з національним орнаментом, глиняна кераміка чи інший виріб в українському стилі.

Накидка на сидіння авто з підігрівом

Такий презент стане корисний для власників і власниць авто, адже скоро зима. Комфорт за кермом запорука безпечних поїздок. Підігрів допоможе не мерзнути під час керування й буде нагадувати захиснику чи захисниці України про вашу турботу.

День захисників та захисниць України ніколи не буде традиційним святом з гуляннями та веселощами. Для українців ця дата можливість вшанувати воїнів будь-якої статі, що захищають незалежність та суверенітет рідної Батьківщини. Цього дня прийнято згадувати не лише героїв сьогодення, які щодня боронять кордони нашої держави від країни-агресорки, але й ветеранів Другої світової війни, наших предків козаків, які виборювали право на незалежність.

Раніше українці святкували День захисника Вітчизни, який припадав на 23 лютого. Однак, після початку бойових дій Росії на землях України 2014 року, дату свята вирішили перенести. Причина була досить простою і зрозумілою день був створений за радянських часів. День захисника України був офіційно встановлений як державне свято вже після початку російської агресії на Донбасі.