Сучасні словники англійської мови: давно забуте минуле чи неочікуване майбутнє у вивченні іноземної мови

Наразі знати англійську мову не стільки престижно, скільки просто необхідно. Для роботи, навчання чи подорожей, саме ця мова є універсальною.

Проте є свій алгоритм вивчення мови, а ще точно знадобиться доволі великий словник. Гарний приклад, як багато наразі таких словників – https://www.britishbook.ua/catalog/slovari/yazyk-english/, та в такому різноманіттю вдасться підібрати вдалий для себе варіант. 

Трішки про історію словників англійської мови 

Що цікаво, найстаріші словники англійської мови датуються серединою XVI століття. Одним з перших англійських словників був "A Table Alphabeticall" Томаса Блунтона, опублікований у 1604 році. Ще одним раннім прикладом є словник Роберта Коуда "The English Dictionary", який був випущений у 1658 році. Також варто згадати словник Семуеля Джонсона "A Dictionary of the English Language", який був опублікований у 1755 році та вважається одним з найвідоміших словників англійської мови. Тобто історія таких словників достатньо довга. 

Сучасні словники, звісно, вже інші. Вони стали більш універсальними, а ще змінились й слова, які часто у вжитку та прописані у словнику. Тобто саме “сучасність” словників надзвичайно важлива у вивченні іноземної мови. 

Кому знадобляться словники англійської мови? 

Словники англійської мови не лише допомагають з розширенням словникового запасу, а й дозволяють зрозуміти значення, правильне вживання та вимову слів. А вже це сприяє покращенню комунікативних навичок і розумінню текстів англійською мовою.

Тобто словники потрібні буквально на всіх етапах вивчення англійської мови. Крім того, словники корисні для перекладу, вивчення нової лексики та покращення навичок в англійському мовленні. Також чим вищий рівень знання мови, тим більше різноманітних словників знадобиться. 

Як для себе обрати словник англійської мови? 

При виборі “свого” словника англійської мови важливо враховувати кілька критеріїв:

  1. Тип словника: обираємо по потребах (наприклад, студентський словник, професійний чи технічний).
  2. Ще один важливий критерій: чим вищий рівень, тим більший потрібний словник. Для початкового рівня не потрібні великі та складні (технічні чи специфічні) словники. 
  3. Часто словники можна знайти за рівнем знань чи за тим рівнем, який користувач прагне досягти. 
  4. Деякі словники можуть містити граматичні правила, вправи, фразеологізми тощо. Таке буває, але нечасто. 
  5. Словники від великих видавництв або створені відомими авторами можуть бути цікавішими, особливо якщо в них є нові та сленгові вислови.

Обираючи словник, важливо, щоб він відповідав конкретним потребам та сприяв ефективному вивченню англійської мови. Занадто складний словник зменшить ефективність вивчення мови, а занадто простий – не буде корисним.