Американському сенатору висунуто звинувачення в хабарництві – ЗМІ

Американський сенатор Боб Менендес став обвинуваченим у отриманні хабара від забудовника Фреда Дайбеса з метою допомогти Катару та Єгипту. За даними Bloomberg, Менендес отримував хабарі в готівці та золотих зливках для підтримки інвестиційного проекту Дайбеса від катарського фонду. У разі надання допомоги, Менендес робив публічні заяви від імені уряду Катару.

Федеральний суд Нью-Йорка стверджує, що Дайбес розраховував на те, що Менендес використає свій вплив і владу, порушуючи свої офіційні обов'язки, щоб надати допомогу забудовнику. Прокуратура також звинуватила Менендеса в змові як "агент Єгипту", оскільки він очолював сенатський комітет з міжнародних відносин.

Стверджується, що катарські посадовці подарували квитки на Гран-прі Формули-1 у Майамі родичу дружини Менендеса у 2022 та 2023 роках.

У вересні Менендеса та його дружину звинуватили в отриманні хабара, що включав гроші, золоті слитки та автомобіль Mercedes, від трьох бізнесменів з Нью-Джерсі, включаючи Dайбеса. Всі п'ятеро обвинувачених не признали свою вину і будуть судитися в травні.

Адвокат Менендеса відповів на нові звинувачення уряду, називаючи їх "розпачливими" і заявив, що вони містять "неправдиві припущення" про законні контакти з іноземними чиновниками.

За обвинувальним висновком, катарська інвестиційна компанія уклала спільне підприємство з компанією Дайбеса і згодилася інвестувати десятки мільйонів доларів у проект. Також катарський інвестор подарував ще чотири квитки на Гран-прі родичу дружини Менендеса.