Вестерни 2024: найкращі вестерни 2024 року

Вестерн, нехай і досить популярний у Голлівуді жанр, він не знайшов так багато шанувальників у всьому світі. Саме тому вестерни 2024 року не таке часто явище. Загалом цей жанр (вестерн 2024) чекає на свій зліт, але він точно поки не станеться.

вестерн 2024

Що цікаво, вестерн 2024 року може бути якісним та цікавим, але відійти від цього жанру складно. Тобто окремі домішки, як комедія чи драма, що неспроможні кардинально змінити ситуацію. Тому вестерни 2024 року новинки нехай і рідкісне явище, але нові вестерни 2024 року все ще можуть бути цікавими.

Нові та цікаві вестерни: чи варто чекати від цього жанру зльоту у 2024 році

Вибираючи найкращі вестерни, варто не забувати, що такий жанр — класика. Він досить суворий у своїх правилах та сюжетних атрибутах. Тобто, формуючи свій ТОП таких фільмів, треба не забувати, скільки складностей пройшов жанр.

вестерн 2024

Що про нього слід чекати (швидкий екскурс):

  1. Піонери жанру. Вестерн як жанр розпочав свій розвиток разом із самим кінематографом. Ранні німі фільми, як "The Great Train Robbery" (1903) та роботи Тома Мікса та Вільяма С. Харт, допомогли встановити стандарти для жанру.

  2. Золота доба. У 1930-1940-х роках настала золота епоха вестерну, коли Голлівуд випускав безліч фільмів цього жанру. Зірки, як Джон Уейн, Гері Купер та Рой Роджерс, стали іконами жанру. Вони поставили певний темп і головним (класичним) героям.

Сьогодні, попри популярність, що згасає, вестерни включають різноманітні сюжети, від історичних оповідань до фільмів про найманців, шерифів, бандитів та індіанців. Вони можуть бути історичними, романтичними, драматичними, комедійними чи навіть фантастичними. Усе це розвивалося, звісно, поступово.

Начебто не втрачаючи надії, вестерни використовують багату іконографію та символіку для передачі своїх тем та ідей. Краєвиди заходу, коні, стріли та капелюхи - всі ці елементи стали невід'ємною частиною візуальної мови жанру. За це його люблять фанати по всьому світу.

Важливо також враховувати, що вестерн вплинув на культуру кіно, а також на інші жанри мистецтва. Він допоміг сформувати стереотипи та архетипи американської культурної спадщини і став символом американського духу та ідеалів. Вестерн продовжує еволюціонувати та адаптуватися під сучасні смаки та очікування аудиторії. Сучасні вестерни можуть бути більш реалістичними, зосереджуючись на складних персонажах та соціальних проблемах, або ж грати з жанровими конвенціями, створюючи нестандартні та інноваційні фільми.

вестерни 2024

Вестерн залишається важливим та впливовим жанром кіно, який продовжує привертати увагу глядачів своєю історичною значимістю, багатою спадщиною та вічними темами.

Щодо вестернів 2024 року, то їх можна на пальцях порахувати, а якісних їх ще менше. Втім, якщо хочеться подивитись саме новинку, то варто звернути увагу на “Обрій” (там 2 частини) та “Вночі вони повертаються додому”.

Горизонти

Якщо хочеться в 2024 році подивитися дійсно якісний вестерн, то точно потрібно звернути увагу на "Горизонти" (Horizon: An American Saga). У фільму цілих 2 послідовні частини:

  • Horizon: An American Saga — Chapter 1;

  • Horizon: An American Saga — Chapter 2.

Перша частина вийде 27 червня 2024 року, вже друга частина вийде в кінці літа - 15 серпня. Тому шанувальникам доведеться таки почекати.

Режисером картини виступив Кевін Костнер, а це ім'я для любителів жанру має бути гарантією якості. У головних ролях Ізабель Фурман, Вілл Петтон, Еббі Лі, Кевін Костнер. Такі імена теж останні в промисловості. Окрім жанру вестерн, фільм має елементи драми. Якщо говорити про прогнози, то любителі жанру у неймовірному очікуванні. Це вже означає, що касові збори не підкачають.

Перший фільм лише розпочне кінодіологію та познайомить глядачів із основними героями. Через бажання режисера зняти феноменальний фільм сценарій картини багато разів змінювався. Головною ідеєю була історія освоювання американського Заходу. Загалом вона і так досить трагічна.

вестерни 2024

Окрім того, що Кевін Костнер виступив творцем фільму, він ще й відіграв ключову роль. Що цікаво, друга частина, точніше за її прем'єра, вийде майже відразу.

У центрі сюжету переселенці зі Сходу. Вони з усіх сил намагаються освоїти нові території, що створює чимало проблем. Герої також чекають протистояння з індіанцями, де їм знадобиться впоратися з ними.

The Night They Came Home

вестерни 2024 року

Ще один вестерн, на який варто звернути увагу, “Ніч, коли вони повернулися назад”. Що цікаво, фільм має відразу кілька назв. У центрі сюжету — банда, яка веде свою діяльність наприкінці 1800-х років. Звісно, основним місцем дії є Дикий Захід. До невеликого міста приїжджає детектив, який збирається розслідувати злочини цієї банди. У фільму багато історичних моментів та елементів вестерну.

Чи варто чекати на відродження жанру вестерну?

Якщо говорити про вестерни в 2024 році, варто згадати, що фільми такого жанру поступово втрачають залишки колишньої популярності. Разом з цим, фільм має багато прекрасних фільмів, тільки не 2024 року.

Деякі вестерни є справжніми класиками жанру і мають широке визнання як критиків, так і глядачів. Ось кілька фільмів, які зазвичай згадуються у списку найпопулярніших вестернів усіх часів:

  1. "Гарний, поганий, злий" (The Good, the Bad and the Ugly, 1966). Режисер Серджіо Леоне створив цей класичний вестерн за участю Клінта Іствуда, Лі Ван Кліфа та Елі Уоллака, який став одним із найвідоміших та найвпливовіших фільмів жанру. Попри свій вік, фільм досі входить до множини ТОПів.

  2. "Одного разу на Дикому Заході" (Once Upon a Time in the West, 1968). Ще один вестерн від Серджіо Леоне, який став класикою жанру завдяки своїй епічній атмосфері, чудовій музиці Енніо Морріконе та видатним виступам акторів. Він також часто входить до різноманітних ТОПів.

  3. "Сім разів відміряй" (The Magnificent Seven, 1960). Цей фільм, зрежисований Джоном Стерджессом, є американським переказом японської кінокласики "Сім самураїв". Він став одним із найпопулярніших і відомих вестернів завдяки своєму зірковому ансамблю та захоплюючим бойовим сценам. У Голлівуді були спроби зняти картину, але нічого хорошого з цього не вийшло.

Варто звернути увагу і на "Ковбойські мрії" (Unforgiven, 1992) або "Шериф" (High Noon, 1952).