Аналітики пояснили, чому ворог посилив удари по Харкову

Росія активізує удари та інформаційні операції проти Харкова - звіт

Росія зробила посилення ударів та інформаційних операцій проти Харкова з метою змусити українців залишити місто та спровокувати пересування мільйонів людей всередині України. Таку інформацію містить звіт американського Інституту вивчення війни (ISW).

Зазначається, що росіяни використовують обмежені можливості української протиповітряної оборони та напруженість в Україні, очікуючи військової допомоги від США.

Кремль також експлуатує занепокоєння стосовно майбутньої наступальної операції Росії на Харків з метою викликати паніку серед українців.

За оцінками ISW, ймовірність успішного наступу Росії на Харків є низькою, якщо Україна отримає швидку військову допомогу від США.

Українські офіційні представники раніше обговорювали можливість наземної операції російських військ проти Харкова пізніше цього літа.

Проте, на думку ISW, росіянам не вистачить сил, необхідних для захоплення міста, поки українські військові матимуть необхідні ресурси.

Раніше мер Харкова Ігор Терехов розповів, яку мету ставлять росіяни, обстрілюючи Харків.

22 квітня окупанти обстріляли Харківський район, що призвело до загорання на території птахофабрики. Про постраждалих поки немає інформації.

Також 22 квітня під час повітряної тривоги у Харкові сталися вибухи. За словами міського голови Харкова Ігоря Терехова, російські окупаційні війська націлені були на інфраструктурні об'єкти міста.

Пізніше стало відомо, що російські окупанти вдарили по об'єкту телевізійної інфраструктури в Харкові. Фото наслідків удару ракетою по телевежі в Харкові були опубліковані поліцією Харківської області.

Читайте також:

  • Терехов: Без допомоги США Харків може стати «другим Алеппо»
  • Росіяни розганяють новий фейк про Харків
  • Розгляд потенційного наступу росіян на Харків