Аналітики розповіли, як РФ приховує свої втрати на Харківщині

Військові української армії під час розгортання
Військові української армії під час розгортання

Армія РФ поширює фейкове відео з військовими, щоб приховати втрати

Згідно з звітом американського Інституту вивчення війни (ISW), після початку наступу на Харківщину армія РФ зазнала значних втрат особового складу. Однак, щоб скрити цей факт, російські пропагандистські канали поширюють відео військових з фейковою озвучкою, які, напевно, їх спростовують.

Зокрема, 7 червня в Telegram з'явилися кадри, на яких представлено військовослужбовців, що якось опровіднюють знищення 1009-го мотострілецького полку РФ в бою.

Однак за даними видання Astra, це виявився фейк. Відео було записано на Харківському напрямку, але в ньому знялися не бійці з 1009-го полку, а військові підрозділу БАРС. Крім того, на нього накладено фейкову озвучку.

Ізраїльські аналітики також відзначили, що на відео солдати БАРС прикривають рот масками, що полегшує підробку аудіозапису. Спостерігачі будь-яким чином не бачать, що рухи рота солдатів не відповідають заміненому аудіо.

Також зазначається, що в іншому відео, опублікованому 2 червня, російський солдат зізнався, що в його роті залишилося всього 12 осіб із 100, які брали участь у боях.

Аналізуючи ситуацію, ISW зазначає, що російська армія не зможе проводити масштабні наступальні операції влітку через недостатнє поповнення новими військовослужбовцями.

Читайте також