Андрій Шевченко очолив Українську асоціацію футболу

Андрій Шевченко обраний новим президентом УАФ

Андрій Шевченко став новим президентом Української асоціації футболу (УАФ). Він був єдиним кандидатом на цю посаду, тому вибори були формальністю. Попереднім президентом був Андрій Павелко, який перебуває під арештом через підозри у розкраданні коштів.

Досвід Шевченка на посаді президента

Перед обранням на посаду президента УАФ, Андрій Шевченко не мав досвіду роботи у футбольній асоціації. Він раніше тренував збірну України та працював тренером у клубі Дженоа.

Досягнення Шевченка

Андрій Шевченко є колишнім капітаном збірної України та володарем "Золотого м'яча"-2004. Також він має звання Героя України. В травні 2022 року він став амбасадором проєкту "United24", який надає допомогу Україні.

Інші посади Шевченка

Після обрання на посаду президента УАФ, Андрій Шевченко також став віцепрезидентом НОК України, але пізніше заявив про вихід з цієї організації через обрання проросійських депутатів. З вересня 2023-го він є позаштатним радником Президента України.

Ситуація з Андрієм Павелком

Попередній президент УАФ, Андрій Павелко, перебуває під арештом вже понад пів року. Його адвокати стверджують, що його утримання за ґратами є незаконним та порушує КПК. Крім того, Шевченкові адвокати не надають доступ до матеріалів справи.