Олімпіада-2024: стало відомо, чим французькі кухарі годуватимуть спортсменів

Олімпійці у Парижі отримають страви зі свинини і баранини

Організатори Олімпійських ігор 2024 року оголосили меню для спортсменів. Вони матимуть можливість поїсти у найбільшому ресторані планети у Сен-Сен-Демі, який знаходиться на території Олімпійського та Паралімпійського сіл у Парижі.

Французькі кухарі запропонують олімпійцям свинячий фарш з тайським базиліком, цвітну капусту, смажену картоплю з куркумою, а також смажений перець, цибулю, креветки. Також у меню є баранина з м'ятним соком.

Олімпіада у Парижі відбудеться з 26 липня по 11 серпня 2024 року.

Українські спортсмени отримали рекомендації щодо контактів з атлетами з Росії та Білорусі

НОК України та Міністерство молоді та спорту оприлюднили рекомендації для українських атлетів, як поводитися з російськими та білоруськими спортсменами на Олімпіаді у Парижі. Наголошується, що українським спортсменам краще уникати прямих контактів з представниками країн-агресорів, щоб уникнути провокацій як в Олімпійському селищі, так і поза ним.

Також українська громада в Франції готується до протестів проти участі російських і білоруських спортсменів під нейтральним прапором у Олімпійських іграх-2024 у Парижі. Вони розглядають всі можливі сценарії дій, щоб нагадати світові про агресивну політику Росії та Білорусі.