Арестович-душитель і "скажені поруки" Коломойського - найкращі меми тижня

Цього тижня користувачі соціальних мереж найбільше відреагували мемами на прихід телеведучих каналу "1+1" в суд до підозрюваного в шахрайстві і заволодінні 9,2 млрд грн ПриватБанку олігарха Ігоря Коломойського.

Gazeta.ua зібрала найцікавіше.

Також мережі відреагували на колишнього позаштатного радника керівника Офісу президента Олексія Арестовича, який на своєму семінарі говорячи про жінок, заявив: "От скажіть, що хочеться зробити із цими істотами? Придушити. Причому душити, не відпускаючи".

Після цього народна депутатка Інна Совсун написала на Арестовича заяву до правоохоронних органів за кримінальною статтею - ввезення, виготовлення або розповсюдження творів, що пропагують культ насильства і жорстокості, расову, національну чи релігійну нетерпимість та дискримінацію.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

У Київський апеляційний суд до Коломойського прийшли телеведучі Наталія Мосейчук, Юрій Горбунов, Алла Мазур, колишній міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко. Хотіли взяти олігарха на поруки.

Зрештою суд відхилив апеляцію Коломойського на запобіжний захід - арешт із можливістю внесення 3,8 млрд грн застави. Олігарх залишився під вартою.

7 вересня Національне антикорупційну бюро оголосило підозру Коломойському у заволодінні 9,2 млрд грн ПриватБанку.

За даними слідства, у січні-березні 2015 року кінцевий бенефіціар банку розробив план заволодіння коштами. Щоб у подальшому профінансувати підконтрольну офшорну компанію і збільшити власну частки у статутному капіталі банку. Крім Коломойського, підозри у справі оголосили ще п'ятьом особам.

2 вересня Коломойському повідомили про підозру у шахрайстві і відмиванні майна, одержаного злочинним шляхом. Того ж дня суд обрав олігарху запобіжний захід у вигляді триманні під вартою на два місяці з альтернативою застави.