Наслідки блокування поляками кордону з Україною показали на графіку

Структура експорту товарів з України до Польщі змінилася

У першому кварталі 2024 року змінилася структура експорту товарів з України до Польщі. Раніше найбільше експортувалися зернові культури, але зараз їх випередили руди та прокат. Ця зміна сталася під впливом різних факторів, включаючи страйки польських фермерів на кордоні з Україною.

Згідно з даними Державної митної служби, експорт товарів з України до Польщі у першому кварталі 2024 року знизився на 34% порівняно з попереднім роком. Раніше найбільше експортувалися зернові культури, а тепер їх випередили руди та прокат.

Серед найпопулярніших товарів експорту з України до Польщі у першому кварталі 2024 року були руди та концентрат заліза, прокат плоский із нелегованої сталі, чавун передільний та дзеркальний, олія соняшникова, напівфабрикати з нелегованої сталі та макуха.

А рік тому основними товарами експорту були кукурудза, руди та концентрат, чавун передільний та дзеркальний, олія соняшникова, ферросплави та пшениця.

Структура експорту товарів з України до Польщі зазнала змін через протести польських фермерів на кордоні з Україною на початку 2024 року.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що Китай та Польща стали основними торговими партнерами України у 2024 році.