Арестович зробив чергову проросійську заяву: хоче миритися з Путіним і позиватися до Заходу

Екс-радник ОП заявив про необхідність подання позову до західних країн після укладання миру

Олексій Арестович, екс-радник Офісу президента, який зараз перебуває за кордоном, висловив проросійську позицію в інтерв'ю російській журналістці. Він заявив, що Україна та Росія повинні подати позов до західних країн після укладання миру.

“Тепер убиватимемо один одного сотнями, десятками тисяч, за Авдіївку, Часів, ще що. А навіщо? Що ми з цього отримуємо – і Росія та Україна? Що ми отримуємо, втративши тисячі вбитими за два районні центри з обох боків? Що такого ми досягли історично? Ми сподобалися дядькам з обкому вашингтонського та брюссельського, які стоять навколо нас і аплодують, дивлячись, як дві мавпочки з ножами стрибають одна на одну? А навіщо це нам?”

Арестович висловив думку, що потрібно провести переговори з Путіним та укласти мир.

“Путіну потрібно сказати: ‘Давайте укладемо мир’. Але ми його укладемо особливо хитрим чином: ми пред’явимо колективний позов Заходу. Україна і Росія разом. Захід нам винен все”, зазначив він.

Арестович повторив наратив Путіна, заявивши, що нинішня модель української державності “історично програла”, а Захід спровокував РФ на агресію, розширюючи НАТО на Схід.

Варто зазначити, що протягом останніх місяців Арестович все більше критикує чинну владу та робить проросійські заяви.

Представниця народу Інна Совсун звернулася з вимогою розпочати кримінальне провадження проти Арестовича за пожвавлення насильства, дискримінації та інших злочинів. Відповідна справа вже була відкрита Нацполіцією.