Аварія на шахті в Польщі: одна людини загинула

У шахті Собеського, що розташована у місті Явожно на півдні Польщі, сталася аварія, в результаті якої загинув один гірник. Цю інформацію опублікував PAP.

Аварія на шахті трапилася на глибині 500 метрів приблизно о 15:45 місцевого часу.

За попередніми даними Вищого гірничого управління в Катовіце, причиною стало неконтрольоване проривання трубопроводу, який заповнювали водою.

Зауважується, що гірники проводили роботи з очищення трубопроводу.

Трьох робітників шахти уже вдалося винести на поверхню. Двох постраждалих госпіталізували, а третього загиблого вже офіційно підтвердили. Ще двоє гірників залишаються у шахті і не знаходяться на зв'язку.

  • «Продовжується рятувальна операція. Компанія забезпечує психологічну підтримку співробітникам та родинам загиблих», - повідомив Марцін Маслак, прес-секретар компанії-власника шахти Tauron Wydobycie.

Перші звіти Вищого гірничого управління в Катовіце стверджували про чотирьох загиблих внаслідок аварії.

З офіційних даних відомо, що з початку цього року в Польщі на шахтах загинуло 11 людей, а минулого року було зафіксовано 36 нещасних випадків зі смертельними наслідками.

Нагадаємо, в жовтні на шахті імені Костенка АТ «АрселорМіттал Теміртау» у Карагандинській області Казахстану сталася аварія. Ймовірно, через вибух газометану на шахті загинули 21 гірник.