Головна

Драми 2024: найкращі драми 2024 року

Актори виконують драматичні сцени у 2024 році

Рік не встиг розпочатися, як уже на екрани вийшли численні новинки. Було чимало мелодрам, фентезі та навіть бойовиків. Були й різноманітні драми 2024 року, які нічим не поступаються іншим жанрам.

драми 2024

Будь-яка драма 2024 обов'язково містить елементи інших жанрів. Знайти лише драму дуже складно. І тут така тенденція стосується всіх фільмів.

Усі драми 2024 новинки та фільми, які скоро вийдуть

Якщо потрібна драма 2024 року, потрібно трохи вивчити тему жанру. Адже в нього багато своїх особливостей та відмінних рис. Старі та нові драми 2024 року лише підтримуватимуть популярність цього жанру.

Жанр драми має багату історію і з'явився майже відразу, як і саме кіно. На початку кінематографа драми були часто засновані на класичній літературі, театральних п'єсах чи історичних подіях. Згодом драми стали різноманітними і відображали більше соціальних проблем.

драми 2024

У середині XX століття розвиток технологій кіно сприяло появі нових підджанрів драми, як:

  • психологічна драма;

  • соціальна драма;

  • драма про стосунки.

Крім того, авангардні фільми зробили свій внесок у розвиток драми, розширюючи межі жанру та представляючи нові підходи до лінії оповіді (сюжету).

З появою телебачення та різних платформ драматичні серіали також стали важливою частиною цього жанру, пропонуючи глядачам глибокі та довгі сюжети, які раніше могли бути розказані лише у фільмах.

В даний час драматичні фільми та серіали продовжують розвиватися, відбиваючи актуальні соціальні теми. У 2024 нові драми також можуть здивувати, вони не просто цікаві, а й розповідають про різні соціальні проблеми.

Грисельда

Вибираючи найкращі драми 2024 року, варто звернути увагу на серіал “Грисельда”. Він може і не увійде до ТОПу, але точно сподобається любителям жанру.

Окрім драми у серіалі є кримінал та реальна історія. Фільм вийшов ще у січні і вже отримав досить високу відмітку від глядачів та критиків.

"Грисельда" — серіал від творців "Нарко". У центрі сюжету наркобарон, який жив у 70-ті. Він постачав велику кількість кокаїну до США. Окрім чудового кошика, у серіалу чудовий акторський склад. Головну жіночу роль відіграла Софія Вергара, яка вже здобула похвалу від критиків.

Експати

Ще одна драма (серіал) вийшла у січні 2024 року. "Expats" є класичною драмою з усіма відмінними рисами жанру.

драма 2024

Головні героїні шоу — жінки, які переїхали зі США до Гонконгу. Адаптація для них проходить дуже складно, паралельно вони намагаються вирішити питання минулого та допомогти своїм сім'ям. Загалом серіал вийшов реалістичним та досить складним.

Претенденти

У 2024 році також вийшла драма під назвою Challengers 2024, а її виробництвом займався США.

У центрі сюжету тенісист, який почав втрачати кар'єру. Це й не дивно, адже за його успіхом стояла лише його дружина. Через програші спортсмена, у нього руйнуються і особисті стосунки. Загалом з цього і починається справжня драма.

Каскадери

драма 2024

Ще одна драма з елементами бойовика вийшла на екрани 2024 року. Вона розповість про каскадера, який намагається пробитися у світ кіно. Головний актор, якого він підстрахував, раптово зникає. Каскадер стоїть перед дилемою. З одного боку, у нього є кохана, яка продюсує фільм і може втратити роботу, а з іншого у нього з'явився шанс проявитися.

Сором

У центрі сюжету двоє викрадених людей. Їм нічого не залишається, щоб вижити, тому вони мають боротися один з одним. Педро перемагає і за це здобуває свободу. Втім, пробачити себе складніше, ніж втекти з полону.

Через почуття провини Педро вирішив розповісти про всіх родичів вбитої дівчини. Через це і починаються проблеми.

Дюна: Частина 2

2024 року вийшло довгоочікуване продовження історії про Дюну. Другий фільм отримав назву "Dune: Part Two" і дуже швидко зібрав велику касу.

драма 2024 року

Загалом другий фільм продовжує історію першого. Головний герой та його мама намагаються вижити. Вони примикають до племені, що живе у пустелі. Там вони зустрічають черниць, які бачать майбутнє. Загалом саме цей фільм запускає серіал, який вийде вже 2024 року.

Діді

Ще одна драма вийшла у 2024 році. У центрі сюжету хлопчик, якому 13 років. Він родом із Тайваню і в нього ніколи не було простого життя. В англомовних країнах фільм отримав назву “Dіdi”.

Хлопчик багато втратив у житті, попри свій вік. Він ставить план до кінця літа, а залишилося лише місяць, навчитися робити все, про що тільки мріяв. Наприклад, навчитися кататися на скейті або поцілуватися. Попри невигадливий сюжет, фільм вийшов досить драматичним та важким. Він підходить навіть для сімейного перегляду.

Дюна: Сестрицтво

Абсолютний лідер, який вийде в кінці року, називається Dune: The Prophecy. Це буде вже третина популярної картини про інші планети та світи.

"Дюна: Сестрицтво" покаже всесвіт Френка Герберта за 10 000 років до подій картини Дені Вільнева. Тобто, серіал доповнить історію фільмів. У центрі сюжету створення ордена Бене Гесеріт.

Ріплі

драма 2024 року

Вже у квітні цього року вийшла драма з елементами трилера та криміналу. Фільм стане адаптацією роману “Таланливий містер Ріплі”. Йдеться про афериста, який намагається всім переконати, що він неймовірно багатий. Крім того, що історія і так популярна, її випускає Netflix, що вже гарантує перегляди. До того ж шоу має неймовірний акторський склад. Головного героя зіграє Ендрю Скотт, також у шоу знімуться Дакота Фаннінг, Джонні Флінн та Еліот Самнер.

Пінгвін

Ще одна драма вийде наприкінці 2024 року з досить незвичною назвою The Penguin. Окрім драми, у заявлених жанрах фентезі та кримінал. Тож чекати від серіалу повноцінної драми не варто.

Події у “Пінгвіні” відбуваються вже після Бетмена, якого зіграв Роберт Паттінсон. У місті, яке давно всім відоме, триває війна між кримінальними авторитетами. У головних ролях Колін Фаррелл. 

Читайте також: