Байден прокоментував звільнення заручників з полону ХАМАС

Президент США Джо Байден висловив високу оцінку першому звільненню заручників ХАМАС під час свого відпочинку з нагоди Дня подяки. Цю новину повідомляє Bloomberg.

Він заявив, що хоча це лише початок, але наразі все пройшло успішно. Байден також додав, що очікується, що в найближчі дні будуть звільнені ще більше заручників.

Серед вже звільнених заручників є 13 ізраїльтян, деякі з яких мають подвійне громадянство, а також 10 громадян Таїланду та Філіппін. Цю інформацію підтвердив Червоний Хрест і міністерство закордонних справ Катару.

Байден заявив, що через кілька годин стане відомо, хто саме буде звільнений другого етапу заручників. Очікується, що серед них будуть американці.

Також вже було повідомлено, що 24 листопада восьмеро українських громадян евакуювалися з Сектору Гази до Єгипту. Всього з палестинського анклаву було евакуйовано понад 200 українців.

Нагадаємо, що 21 листопада було досягнуто угоду про чотириденне перемир'я між Ізраїлем і ХАМАСом. У рамках цієї угоди ХАМАС повинен звільнити 50 заручників в обмін на 150 в'язнів палестинського походження. Перемир'я мало розпочатися 23 листопада, але затрималося до 24 листопада.

Міністр оборони Ізраїлю раніше повідомив, скільки триватимуть інтенсивні бойові дії після закінчення перемир'я.