Байден закликав до шести тижнів перемир'я у секторі Газа – ЗМІ

Байден закликає до 6-тижневого перемир'я між Ізраїлем та ХАМАС

Президент США Джо Байден заявив про необхідність 6-тижневого перемир'я у боях між Армією борони Ізраїлю та терористичним угрупованням ХАМАС у секторі Газа. Він впевнений, що це може стати першим кроком до довготривалого миру. Байден зробив цю заяву після зустрічі з королем Йорданії Абдаллою II у Вашингтоні.

За словами президента, пауза забезпечить спокій у секторі Газа на протязі шести тижнів і дасть змогу використати цей час для побудови міцніших основ для миру. Він також додав, що "ключові складові угод уже на столі" і США зроблять все можливе, щоб вони відбулися.

Президент Байден переконаний, що шеститижневе перемир'я допоможе у звільненні заручників ізраїльської сторони і збільшить гуманітарну допомогу палестинцям. За його словами, такий крок потрібен для зупинки війни та запобігання гуманітарній катастрофі.

Абдалла II закликає негайно зупинити війну

Король Йорданії Абдалла II приєднався до закликів до негайного припинення війни в секторі Газа. Він підкреслив, що продовження бойових дій може призвести до гуманітарної катастрофи. Абдалла закликав США, арабських партнерів та інші країни активізувати зусилля для досягнення припинення вогню та створення політичного горизонту для справедливого та всеосяжного миру на основі рішення про дві держави.

Джерело: OBOZ.UA