Балалайки, залишки ракет та меми: у Берліні відкрилася виставка про війну РФ проти України

Балалайки, залишки ракет та меми: у Берліні відкрилася виставка про війну РФ проти України

У берлінському музеї Berlin Story Bunker, розташованому у колишньому нацистському бункері на Шенебергерштрассе, відкрито нову виставку під назвою "Знай свого ворога", яка присвячена російсько-українській війні. Про це повідомляє Bild.

У музеї вже є постійні експозиції про часи Гітлера і післявоєнну Німеччину, але зараз серед їх експонатів з'явилися предмети побуту росіян, які вони забули під час відступу від української армії.

Директор музею Енно Ленце особисто відвідав Україну, щоб зібрати артефакти, і деякі з них були надані українською владою. Один з експонатів - частина російської ракети Х-101, її вперше показують за межами Росії.

На іншому стенді знаходиться бортовий комп'ютер російського дрона з західними чіпами, що були встановлені у обхід санкцій. Також є балалайка, самовар і пляшка горілки, які російські солдати залишили під час відступу.

Окрему частину виставки складають меми та карикатури про війну, багато з яких насміхаються над Путіним, Шойгу і Герасимовим.

Ці твори мають спільну ознаку - вони спрямовані проти російської армії. Їх мотивами часто стають некомпетентність, трусівство, корупція та інтриги, як зазначається в описі. Виставка триватиме до 30 серпня, а вартість квитка становить 9-12 євро. Частину зібраних коштів передадуть на підтримку України.

Нагадаємо, що у Нью-Йорку в Українському інституті Америки відкрилася виставка під назвою "Щоденники війни: непочуті голоси українських дітей", на якій представлені відеозаписи дітей, які стали свідками російської війни проти України.

Також у Сеулі триває виставка "Діти, які малюють надію", на якій представлені художні роботи українських дітей, що пережили війну, і вони відображають не лише свій трагічний досвід, але й надії на майбутнє.

Читайте також: