Банда обікрала українців під виглядом інвестування у криптовалюту

У Києві затримано учасників злочинного угруповання у складі 7 осіб, які під виглядом інвестування у криптовалюту організували схему шахрайського заволодіння коштами громадян та викрали близько 3 мільйонів гривень.

Починаючи з 2021 року зловмисники через інтернет та соціальні мережі рекламували свої послуги, гарантуючи потенційним клієнтам отримання надприбутків на ринку криптовалюти, а саме її покупки за вигідною ціною та подальшого продажу за ціною, вищою від закупівельної.

Крім цього, керівник злочинної групи ввів ще один вид шахрайства, що полягав у стягненні з інвесторів оплати комісії за начебто наступне виведення зароблених коштів.

Для створення показового уявлення про успішність такого бізнесу зловмисники орендували офіс, створили в ньому колл-центр і на створених сторінках у соцмережі демонстрували ролики, що розповідали про успіхи в роботі з інвесторами.

Таким чином, учасники злочинної групи під виглядом надприбутків залучали кошти довірливих громадян. Мінімальний внесок від клієнта становив 11 тис. гривень.

Проте після отримання коштів послуги інвесторам не надавалися, а клієнтів блокували.

Попередньо встановлено, що банда обдурила людей на 3 мільйони гривень. Шахраям загрожує до 12 років позбавлення волі із конфіскацією майна.