Безугла розтривожила українців опитуванням про втрати ЗСУ

Заступниця голови комітету Верховної Ради запитала про оприлюднення втрат ЗСУ від російської агресії

Народна депутатка Мар'яна Безугла, яка є заступницею голови комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, висловила цікавість у соціальних мережах щодо оприлюднення втрат ЗСУ під час повнофункціональної війни з російськими агресорами. Вона опублікувала опитування на своїй сторінці у Facebook.

"Чи вважаєте ви, що наші втрати під час повнофункціонального вторгнення Росії потрібно оприлюднити?", - запитала Безугла.

Вона запропонувала два варіанти відповіді - "так" або "ні".

Це питання стало причиною поглядів різних користувачів соцмережі, які в коментарях висловили свої різні точки зору. Вони написали:

"Не думаю, що це вже є секрет, оскільки кожна громада їх бачить і так";

"Оприлюднювати втрати потрібно, щоб створити механізм відповідальності за рішення військового керівництва. При оприлюдненні необхідно вказувати підрозділ, де були втрати. Це може показати непрофесійні дії окремих командирів, недоліки в організації лікування, підготовці військових... Суспільство, усвідомлюючи щоденні втрати, буде вимагати від влади прийняття рішень, які зменшать їх кількість";

"Краще не оприлюднювати, оскільки народ не зрозуміє, чому немає точних даних в реальному часі (а їх немає і не може бути з об'єктивних причин)";

"Як зміниться ситуація, коли будуть оприлюднені втрати? Чи ваша мета - зірвати мобілізацію? Щоб чоловіки та жінки стали боязкими, почали масово виїжджати та приховуватись?";

"Треба оприлюднити, скільки було вкрадено під час війни".

На момент вечора неділі, 24 грудня, у опитуванні взяли участь майже чотири тисячі користувачів. 80% з них проголосували за оприлюднення втрат ЗСУ під час війни.

Раніше Безугла показала фінальну версію законопроєкту про мобілізацію, врахувавши зауваження Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного.