Стало відомо, коли Німеччина зможе передати Україні Patriot

За словами видання The New York Times, доставка обіцяного озброєння союзниками може зайняти місяці. Це пов'язано зі складністю транспортування бойових машин, катерів, гармат, ракетних пускових установок та систем ППО. Наприклад, нова система Patriot від Німеччини надійде в Україну не раніше кінця червня.

За повідомленням The New York Times, Україна надіється отримати не тільки систему Patriot, але й винищувачі F-16, які вона давно вимагала. Однак, поставка літаків очікується лише цього літа, і спочатку в невеликій кількості.

Офіційні представники США вважають, що Росія продовжуватиме атакувати та використовувати свої переваги, поки західне підкріплення не буде доставлено. Ральф Ф. Гофф, колишній співробітник C.I.A., який відвідав Україну, зазначив, що погрози міністра оборони Росії Сергія Шойгу стосовно посилення атак слід вважати серйозними.

За словами солдатів, які перебувають на фронті, вони полегшені тим, що отримали більше західної зброї. Однак, вони ще не бачили життєво важливих артилерійських снарядів та іншого необхідного обладнання для повсякденних боїв.

Видання також зазначає, що лідери та особи з питань оборони вважають, що Україна потребує термінових поставок зброї для подолання складної ситуації, яка виникла під час війни.

Також варто згадати, що голову оборонного концерну Rheinmetall Арміна Паппергера, влаштували підпалом. Ліві радикали звинувачують його компанію в постачанні зброї для ЗСУ.

Згідно з повідомленням Джона Кірбі, перше обладнання в рамках пакета військової допомоги від США буде доставлене до України вже за кілька днів.