Блінкен розповів про переговори з НАТО щодо України

Блінкен розповів про переговори з НАТО щодо України

США та союзники планують подвоїти зусилля для допомоги Україні

Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив після зустрічі у штаб-квартирі НАТО, що США та їх союзники намірені подвоїти зусилля для забезпечення ресурсів, яких потребує Україна.

"Що стосується запасів обладнання, предметів постачання, то так, ми – одна з тем, про які ми говорили, – уважно подивитися на те, що можна надати. Ми знаємо потреби: засоби ППО, артилерія, боєприпаси. Тому я вважаю, виходячи з того, що я почув, що всі, включаючи Сполучені Штати, збираються подвоїти зусилля і, при необхідності, подвоїти зусилля щодо пошуку ресурсів, яких Україна продовжує потребувати", - сказав Блінкен на брифінгу у штаб-квартирі НАТО у Брюсселі.

За словами Блінкена, найважливіше і найтерміновіше для України – ухвалення Конгресом США пакету допомоги.

"Це буде найбезпосереднішим та найважливішим джерелом додаткових коштів, які потрібні Україні, щоб допомогти їй продовжувати захищатися від російської агресії", - додав держсекретар.

США також говорять з союзниками та партнерами по НАТО про необхідні ресурси для України як найближчим часом, так і в майбутньому.

"Тому що в той час, як ми працюємо над вирішенням цих невідкладних питань, ми також працюємо разом над створенням майбутніх Сил, які зможуть стримувати агресію та захищатися від неї, якщо це буде потрібно", - зазначив Блінкен.

Більше 30 країн уже підписали або у процесі переговорів щодо двосторонніх угод з Україною у сфері безпеки, наголосив держсекретар.

"І ми самі, Сполучені Штати, працюємо над нашою власною двосторонньою угодою. Але ми також розглядаємо роль, яку НАТО може і має згодом грати в підтримці України, і це постійна дискусія, яку ми вестимемо найближчими тижнями", - сказав Блінкен.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: