Блокада на польському кордоні. Український далекобійник розповів, кого пропускають без черги

Польські протестувальники дозволяють прохід лише для автомобілів з швидкопсуючими товарами та авто з небезпечним вантажем. Ці автівки рухаються безпосередньо до пункту пропуску і перетинають кордон в черзі. Цю інформацію надав наш співвітчизник, далекобійник Павло Павлов, у своєму інтерв'ю для "Главкому".

За словами Павлова, швидкість просування в черзі залежить від домовленостей з польськими протестувальниками.

"Основною вимогою протестувальників є пропускати одну автівку на годину. Єдині випадки, коли ми домовляємося з ними про щось більше. Ми йдемо до пункту перетину, намагаємося домовитися з ними, щоб пропускали хоча б три автівки на годину. Ми ніби домовились, все було добре, черга рушила швидше: вони почали пропускати три-чотири машини на годину. Це триває близько трьох-чотирьох годин. Та потім знову повертаються до режиму однієї автівки на годину. Вони здійснюють такі маніпуляції з домовленостями", - пояснив Павлов.

Нагадаємо, з 6 листопада польські перевізники заблокували пункти пропуску на польсько-українському кордоні, зокрема ПП "Ягодин-Дорогуськ", "Краківець-Корчова" та "Рава-Руська-Гребенне". Причиною стрійку стало скасування вимоги для українських перевізників отримувати дозвіл на перетин кордону.

Раніше до нас надходило повідомлення, що польські перевізники загрожують заблокувати рух вантажівок на кордоні між Україною та Польщею у напрямку пункту пропуску "Медика-Шегіні". Пізніше польські перевізники погрожували замкнути всі пункти пропуску на кордоні з Україною.

Зазначимо, що якщо блокування в Польщі триватиме, товаропотік буде спрямований до словацького та угорського кордонів.