Боєздатність армії Болгарії різко знизилась через російську пропаганду

Ситуація в Болгарії характеризується постійним страхом війни, який значно підкріплюється російською дезінформацією. Цей страх впливає на боєздатність армії країни, заявив міністр оборони Болгарії Тодор Тагарєв.

У ході дебатів про політику безпеки уряду, проросійські соціалісти та партія "Возраждане" звинуватили уряд у поширенні дезінформації. Тагарєв зробив заперечення та заявив, що ця дезінформація впливає на молодь і зменшує бажання вступати в армію. Він наголосив, що така кампанія негативно впливає на боєздатність Болгарії.

Міністерство оборони Болгарії повідомило, що кількість заявок до військових академій скоротилася на 35%, а кількість курсантів - на 45%.

Тагарєв розповів, що надання військової допомоги Україні є мирним актом, оскільки це допомагає стримати небажану агресію. Він попередив, що якщо Україна програє, Болгарія доведеться збільшити свої оборонні витрати. Тагарєв також зазначив, що підтримка України є національним інтересом Болгарії.

Раніше повідомлялося, що Державне агентство національної безпеки Болгарії висилає журналіста "Російської газети" через загрозу національній безпеці.