Бої під Авдіївкою: окупанти атакують українські позиції, використовуючи тактику «вагнерівців»

За даними Генштабу ЗСУ, в зоні відповідальності ОСУВ "Таврія" на Авдіївському напрямку окупанти не намагаються оточити Авдіївку. Українські війська стійко тримають оборону, завдаючи значних втрат ворогу. На районах Новокалинового, Авдіївки та Первомайського українські воїни відбили 18 атак.

За даними британської розвідки, російські окупанти встигли досягти певних успіхів під час боїв за Авдіївку та наблизитись до Авдіївського коксохімічного заводу, який є ключовою тактичною позицією на північ від міста.

Завод знаходиться над головною дорогою до Авдіївки, тому якщо російські окупанти захоплять його, постачання ресурсів до міста буде ускладнене для України.

Однак, промисловий об'єкт надає Україні перевагу в обороні, і російські війська, ймовірно, зазнають значних втрат, якщо спробують штурмувати його. Згідно з інформацією, російська артилерія майже не надає окупаційним піхотинцям вогневу підтримку.

Проте, деякі дослідники заявляють, що російська артилерія все ще обстрілює позиції українських військ навколо Авдіївки. При цьому, хоча кількість ворожої техніки на цьому напрямку значно зменшилася, окупанти все ж змінили тактику наступу, використовуючи масовані атаки з великою кількістю живої сили та малих мобільних груп.

Варто зазначити, що ця тактика є характерною для окупаційного контингенту російської армії, зокрема, "1-го армійського корпусу ДНР", утвореного з місцевого населення. Вона має на меті зміну національного складу на окупованих територіях та підірвання оборони України.

Незважаючи на це, українська армія також готувалася до цієї операції та здатна протистояти російському наступу. Тому нерозумно вважати, що окупанти не вміють воювати і лише використовують позиції ЗСУ для завдання втрат.