Британська розвідка пояснила, чому в армії РФ процвітає пияцтво та наркоманія

Зауважено, що російські окупанти, яким не можна вийти з окопів, почали пити і вживати наркотики. Про це повідомляє міністерство оборони Великої Британії у Twitter.

За даними грудня 2023 року, російські ЗМІ "Верстка" повідомили, що до 15% російських солдатів в Україні вживають наркотики, такі як амфетаміни та канабіс, і що їх можна легко знайти на передовій.

Міністерство оборони вважає ці повідомлення достовірними, оскільки вони підтверджують численні випадки порушень дисципліни, злочинів та смертей, пов'язаних з алкоголем серед російських військовослужбовців.

За даними британської розвідки, російські командири часто покарають наркоманів і алкоголіків, направляючи їх у штурмові загони "Шторм-Z", які насправді стали штрафними підрозділами.

Однією з основних причин поганої дисципліни та зловживання психоактивними речовинами у російських військових є неможливість відступити від лінії фронту, повідомляє міністерство оборони Великої Британії.

Попередньо британська розвідка повідомила, що алкоголізм став однією з основних причин небойових втрат у російській армії.

Війна Росії проти України триває вже 628 днів. За останню добу відбулося 69 бойових зіткнень. Військова авіація нанесла чотири удари по позиціях ворога, а також збила одну керовану авіаційну ракету Х-59.