Був улюбленим студентом Ганни Маляр. Згадаймо Андрія Соскіду, який боронив Маріуполь

Кожного дня о 9 годині в Україні вшановують пам'ять усіх, хто помер у російсько-українській війні. Сьогодні ми згадуємо Андрія Соскіду.

Андрій Соскіда, відомий як Адвокат, був бійцем 36-ї бригади морської піхоти. Його життя припинилося 12 квітня 2022 року під час бою за Маріуполь на Донеччині. Він мав 36 років.

Андрій Соскіда був одним з багатьох захисників, що відстоювали Маріуполь в квітні 2022 року. Бригада морської піхоти не змогла прорватися через блокаду російських сил, і багато бійців потрапили у полон або загинули. Серед них був і Андрій. Його поховали 23 лютого 2023 року. Він залишився у живих батькам, дружині, двом дочкам і братові.

Андрій народився в Мукачево, Закарпатська область. Він закінчив юридичний факультет Київського міжнародного університету у 2009 році і почав працювати юристом у своєму рідному місті. Він також малював, писав вірші та грав на гітарі у вільний час.

У 2020 році Андрій вирішив стати військовим і приєднався до 128-ї окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади. Пізніше його перевели до 36-ї бригади морської піхоти, де він долучився до захисту Маріуполя. Він виявився справжнім героєм, який віддав своє життя за свою державу та захищав право на безпеку нашого життя.

Андрій спродігався безвісти 11 квітня 2022 року, коли він не зміг прорватися з оточення разом зі своїми товаришами. Його батьки шукали його протягом 10 місяців. Незважаючи на всі зусилля, Андрій спочатку вважався безвісти зниклим. Тільки 13 лютого 2023 року його знайшли і впізнали за допомогою ДНК-тесту.

Андрія поховали 23 лютого 2023 року, в день його народження, на Алеї Героїв в Мукачево.

Відео в пам'ять про Андрія Соскіду:

Україна вшановує всіх загиблих героїв, які присвятили своє життя боротьбі за свободу і незалежність держави. Ми запалюємо свічки пам'яті та приносимо свої сльози скорботи під час національної хвилини мовчання. Сьогодні ми згадуємо всіх військових, цивільних та дітей, які загинули під час російської агресії та в результаті нападу ворожих військ на українські міста і села.