Чи буде працювати Західний «коридор солідарності» з Україною

Україна стикається з великими викликами, такими як плани Росії відкрити «західний» фронт проти України і блокування українсько-польського кордону групою протестувальників. Розглядаючи ці обставини, треба звернути увагу на засідання Європейської ради з питань транспорту, де було підтверджено підтримку України союзниками з ЄС.

Один з основних проблемних питань у цьому контексті – це скасування ліцензій для українських перевізників на території ЄС. Польща та підтрималаці її вимагають відновлення ліцензій, що спричинило неприйнятний конфлікт з Єврокомісією. Українська сторона в свою чергу наголошує на значенні солідарності та підтримки в цей важкий для неї час.

Єврокомісар Адіна Велян у своїй відповіді показала розуміння складної ситуації та вказала на потребу знаходити шляхи вирішення проблеми. Вона також засудила блокування кордону з боку Польщі і наголосила на неприпустимості таких дій, висловивши своє обурення щодо позиції польської влади.

Ця ситуація свідчить про необхідність активної позиції та конкретних дій для вирішення проблеми безпеки й майбутнього України.

Детальніше про ситуацію на кордоні з Польщею можна прочитати в статтях, які наведені нижче.