Чи святкувати 40 років: що кажуть астрологи, священики та езотерики

Серед українців існує думка, що святкувати 40-річчя не можна.

Існує декілька пояснень, чому цей день намагаються провести тихо і без гулянь. Мовляв, урочистості призведуть до нещасть у житті.

Що кажуть священики

У християн цифра 40 пов'язана з різними важливими подіями:

саме 40 днів тривав Всесвітній потоп;

єврейський народ блукав пустелею в пошуках щасливого життя 40 років;

після розп'яття Ісус вознісся на небо через 40 днів;

вважається, що душа людини стільки ж знаходиться на землі після своєї смерті;

після народження дитини жінці не дозволяють заходити до храму 40 днів, поки вона не очиститься.

Саме тому у свідомості людей відклалося, що ця цифра пов'язана зі стражданнями, смертю, нещастями. Багато ювілярів відкладають святкування цього ювілею.

За народними прикметами, якщо чоловік відсвяткував свої 40 років, значить, до 50 він не доживе. А 40-річчя для жінок було такою собі межею, після якої приходило біологічне старіння. Тому особливої уваги до цієї сумної дати намагалися не привертати.

Що кажуть езотерики

З точки зору нумерології ця цифра не має жодного негативного значення. До прикладу, "4" є символом творення. Тому езотерики часто сприймають сорокарічний ювілей як зміну сприйняттів, трансформацію розуму. В той же час, з приходом 40-річчя енергетика людини слабшає. Якщо серед гостей знайдеться хтось "з поганим оком", то може наврочити ювіляра, забрати його силу та щастя.

Деякі сучасні ворожки пов'язують 40-річний ювілей з картами ТАРО та їхніми магічними властивостями. Там число 40 відповідає старшому аркану "Смерть". Водночас карта навіть позначається буквою "М", яка є символом цифри "4". Тому інколи нумерологія рекомендує не святкувати 40 років, щоб не привернути до себе хвороби, нещастя та страждання.

Що кажуть астрологи

Коли людині виповнюється 40 років, на її життя починають впливати Плутон і Уран. Ці планети є передвісниками подій, що можуть принести радикальні зміни в життя, більшість з яких будуть негативними. Серед найбільш розповсюджених: нещасні випадки, кризи, негаразди з грошима, розлучення, проблеми зі здоров'ям. Саме тому святкувати 40 років не прийнято.

Що кажуть психологи

З точки зору фізіології і психології 40 років можна назвати дуже важливим рубежем. Після цієї дати стан здоров'я часто погіршується. В жіночому організмі відбуваються зміни, які готують її до менопаузи.

У чоловіків та жінок починають проявлятися хронічні захворювання. З'являється перша сивина, шкіра покривається зморшками і стає не такою пружною. Віра у привабливість тане, що не може не впливати на емоційний та психологічний стан. А урочисті події з нагоди 40-річчя викликають лише сум і негатив.

Проте психологи радять не піддаватися впливу поганих думок і зібрати найближчих людей, щоб провести цей день в приємному спілкуванні.

Чи святкують в інших країнах

Цей день дуже рідко святкують в Японії. Там 40 прирівнюють до числа "4", яке тут символізує смерть. А найбільш забобонні жителі навіть не святкують будь-які дні народження, в яких присутня четвірка.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Святкування 40-річчя повністю заборонено у жителів мусульманських країн. Але вони взагалі не святкують дні народження. Такої події немає в цій культурі. А ось в Європі про заборони, що стосуються сорокаріччя, навіть і не чули.

Традиції

Якщо ви попри все хочете відсвяткувати 40-річчя, можна спробувати такі варіанти:

провести урочисті події на честь того, що минає 39 років, напередодні ювілею;

відсвяткувати 40 років і 1 день;

запросити лише найближчих людей, які точно не захочуть вам наврочити;

придумати будь-яку іншу причину, щоб зібрати гостей, прикрасити будинок відповідно до нової тематики і попрохати гостей не вітати вас з днем народження.

Два роки тому 22 червня телеведучий Сергій Притула святкував своє 40-річчя.

Тоді він сказав: "Мені говорили: "Мужики 40 років не святкують, ти не боїшся?" А я питав у людей: "А чому я повинен не святкувати? "Мені точно так ніхто і не пояснив, у чому полягає природа цього забобону. А я, відверто, не знаю, скільки мені Господь відміряв. Нехтувати можливістю ще раз зібрати за одним столом людей, яких я люблю, які для мене важливі і близькі, не збираюся. Я дуже радий, що в день народження приїдуть всі мої брати і друзі з усієї України. Буде відносно невелика компанія людей, з якими я хочу розділити ще один чудовий вечір нашого з ними спільного життя".