Чиновник підписав угоду з вигаданою країною і змушений був піти у відставку

Повідомляється, що урядовий чиновник Парагваю був змушений піти у відставку. Виявилося, що він підписав меморандум про взаєморозуміння з представниками вигаданої країни, яку очолює індійський гуру, розшукуваний за сексуальне насильство. Таку інформацію оприлюднив The Guardian.

Арнальдо Чаморро, керівник апарату міністерства сільського господарства Парагваю, підписав угоду з представниками Сполучених Штатів Кайласи.

Угода, датована 16 жовтня, містила зобов'язання уряду Парагваю розглянути встановлення дипломатичних відносин зі Сполученими Штатами Кайласа та підтримати членство країни в різних міжнародних організаціях, зокрема Організації Об'єднаних Націй.

Пізніше пан Чаморро призналася, що не знала, де знаходиться країна Кайласа. Він поставив свій підпис на угоді, яку він назвав меморандумом про взаєморозуміння, через обіцянку представників Кайласи допомогти Парагваю вирішити деякі питання, зокрема щодо зрошення.

На сайті Сполучених Штатів Кайласи зазначається, що ця вигадана країна символізує відродження стародавньої індуїстської цивілізації, яку змісцили індуїсти з усього світу, і розташована на островах біля Еквадору.

Країною керує гуру Нітьянанда, якого індійська влада розшукує за декілька злочинів, включаючи сексуальне насильство. Він раніше висловлював ствердження про свої можливості бачити крізь стіни, зупиняти схід сонця та навіть вміти говорити з коровами санскритом.

Повідомлення про місце перебування гуру наразі немає.

Це не перший випадок, коли чиновники вигаданої країни примушують міжнародних лідерів вірити в їх існування.

Раніше представники Кайласи відвідали два засідання комітету ООН у Женеві та підписали кілька угод з представниками місцевих влад у США і Канаді. Це стало відомо, коли у березні мерія міста Ньюарк, штат Нью-Джерсі, визнала, що її обманули і вона підписала угоду про партнерство з представниками Кайласи.

Минулого разу президент України Володимир Зеленський провів переговори зі своїм колегою з Парагваю Сантьяго Пенею. За словами Зеленського, Україна має все більше уваги до Латинської Америки і сподівається на збільшення інтересу з боку цього континенту до України.