Данія продовжить дозвіл на проживання для українських біженців

За інформацією Мінреінтеграції України, Данія продовжить дозвіл на проживання українських біженців до 17 березня 2025 року.

За планом Міністерства імміграції та інтеграції Данії, до березня 2024 року будуть перевіряти стан справ українців, які отримали дозвіл на проживання. Якщо вони продовжуватимуть виконувати умови тимчасового захисту, то їх дозвіл автоматично продовжуватиметься.

Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України повідомило, що українцям не буде потрібно повторно надавати свої біометричні дані, такі як фотокартка та відбитки пальців.

Варто відзначити, що у березні 2022 року датський уряд прийняв закон, що стосується тимчасового проживання осіб, переміщених з України. Цей закон надає українським біженцям можливість легалізувати своє перебування в Данії і отримати ряд соціальних прав.

Раніше повідомлялося, що Португалія продовжила термін дії дозволів тимчасового захисту для українців на 6 місяців до березня 2024 року. У Португалії наразі перебувають близько 56 тис. українців.

  • Європейський Союз остаточно продовжив тимчасовий захист для біженців з України до 4 березня 2025 року.
  • 27 вересня 2023 року цю домовленість підтвердили міністри країн ЄС, а остаточне рішення було прийняте пізніше.

За даними Європейської правди, поліція Португалії провела обшук у центрі підтримки біженців через підозру у передачі Росії особистих даних українських біженців. Обшук пройшов у муніципальному центрі міста Cетубал та асоціації мігрантів зі Східної Європи "Єдинство". Поліція також вилучила документи.

Скандал почався після публікації газети Expresso, де стверджувалося, що російське подружжя Ігор Хашин та Юлія ксерокопіювали особисті документи біженців і уточнювали місцеперебування їхніх родичів в Україні.

З 4 березня 2022 року Євросоюз розпочав застосовувати директиву про тимчасовий захист, що надає колективний захист для переміщених осіб та полегшує тиск на національні системи надання притулку країн ЄС.