Держави-спонсори торгівлі людьми: Держдеп США вніс РФ і Блорусь до списку

Люди на фоні прапорів США, РФ і Білорусі
Люди на фоні прапорів США, РФ і Білорусі

У Звіті про торгівлю людьми за 2024 рік вказано, що Росія та Білорусь потрапили до списку 13 країн, які влада фінансує торгівлю людьми. Серед інших країн у списку також зазначені Північна Корея, Туркменістан та Сирія.

Зазначається, що використання цифрових інструментів сприяло поширенню та прискоренню торгівлі людьми. Торговці людьми використовують онлайн-платформи для збуту незаконного сексуального контенту та приховуються за допомогою зашифрованих повідомлень та цифрових валют.

Державний секретар США Ентоні Блінкен зазначив, що проблему торгівлі людьми не може вирішити жодна країна самостійно. За даними Міжнародної організації праці, у 2021 році в світі було 27,6 млн осіб, які займалися примусовою працею. З них 6,3 млн перебували в умовах примусової сексуальної експлуатації, а 3,9 млн були залучені до примусової праці за державою.

Посол з особливих доручень Сінді Дайєр заявила, що деякі уряди є частиною проблеми торгівлі людьми. В звіті наведено приклади країн, де торгівля людьми відбувається в рамках державних програм або в установах державної медицини, а також де використовують дітей-солдатів.

У 2024 році до списку країн-порушників були включені Афганістан, Білорусь, Бірма, Китай, Куба, Еритрея, Іран, Північна Корея, Росія, Південний Судан, Судан, Сирія та Туркменістан. Зростання міграційної кризи по всьому світу, за словами Дайєр, призведе до збільшення торгівлі людьми.

Держдепартамент закликає уряди запобігати торгівлі людьми та приділяти особливу увагу перевірці мігрантів, які потрапляють у борги контрабандистів та стають жертвами торговців людьми.

Джерело: Голос Америки

Читайте також