Державна енергетична компанія віддала понад 6 млн грн юрфірмі з кіпрського офшору

Державна енергетична компанія віддала понад 6 млн грн юрфірмі з кіпрського офшору

Державна компанія АТ "Енергетична компанія України" (АТ "ЕКУ"), що здійснює операції з купівлі, продажу та постачання енергоресурсів для комерційних клієнтів, з кінця минулого року на більш ніж 6 млн грн замовила юридичних послуг у фірми, що належить кіпрському офшору.

До цього часу, компанія ніколи не отримувала жодного державного підряду і у тендерних закупівлях участі не брала. АТ "ЕКУ" на 100% належить Кабінету міністрів України.

Згідно з даними публічного Реєстру керує нею Бутенко Віталій Григорович, який раніше керував однією з компаній групи ДТЕК. З грудня минулого року АТ "ЕКУ" провела дві державні закупівлі юридичних послуг, вартістю 4,2 і 2,165 млн грн.

Усі понад 6,3 млн грн отримала компанія "Кінстеллар Україна", яка на 100% належить кіпрському офшору "Аапогіі ПіЕлСі". Раніше "Кінстеллар Україна" мала іншу назву - "Ді Ел Ей Пайпер Украна".

І саме у цій компанії, як вказано на сайті "Слуги народу", працював нині член Комітету Верховної Ради України з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрій Жупанин. Політик займається енергетичними питаннями, "зеленою енергетикою" та критикує ініціативу Міненерго з побудови енергоблоків на Хмельницькій АЕС на базі реакторів російського виробництва.

Читайте також: