«Селфі» для ФСБ на тлі військових об'єктів: в Одесі затримано жіночу агентурну групу

«Селфі» для ФСБ на тлі військових об'єктів: в Одесі затримано жіночу агентурну групу

У Одесі затримали трьох дівчат за підозрою у коригуванні російських ударів

В Одесі були затримані троє дівчат, віком від 19 до 23 років, підозрювані в коригуванні російських ударів. За даними слідства, організатором цієї агентурної мережі була 23-річна місцева жителька, яка залучила двох своїх подруг до цієї діяльності.

За вказівкою куратора з ФСБ, вони збирали та передавали інформацію про дислокацію української армії, центрів комплектування та соціальної підтримки, а також локації військкоматів та медустанов, де лікують українських захисників. Щоб виявити ці об'єкти, вони робили прогулянки по місту та фотографувались на їх фоні. Також вони намагалися знайти позиції підрозділів ППО та берегової охорони, які обороняють місто з повітря та морської акваторії. Загалом вони проінформували російського куратора про сім об'єктів.

Для забезпечення конспірації, фігурантки використовували вигадані нікнейми та анонімний чат. За кожне завдання вони отримували грошову "винагороду" від РФ, хоча сума, яку вони змогли отримати, склала лише $500. Крім того, вони просили окупантів про евакуацію та керівні посади в управлінні торгівлі в разі окупації Одещини.

Дівчат було затримано, коли вони готували звіт для ФСБ. За ними вже порушили кримінальну справу за статтями про державну зраду, вчинену групою осіб в умовах воєнного стану. Затриманим загрожує довічне ув'язнення.

Читайте також: