Держдеп: скорочення допомоги Україні стане провалом для безпеки й Індо-Тихоокеанського регіону

Вирізнення допомоги Україні загрозливо для безпеки й Індо-Тихоокеанського регіону
Вирізнення допомоги Україні загрозливо для безпеки й Індо-Тихоокеанського регіону

Передставники Державного департаменту США заявили, що скорочення допомоги Україні не вплине на безпеку в Азії, а навпаки, буде негативним для безпеки Європи та Індо-Тихоокеанського регіону.

Заступник держсекретаря Курт Кемпбелл відповів на заклики провести переорієнтацію допомоги США з Європи на схід, зазначивши, що це не принесе жодних вигод для Тайваню. За його словами, таке скорочення буде моральним і стратегічним провалом, а також позначиться на статусі США як безпекового партнера.

Друзі та супротивники США побачать в скороченні допомоги Україні "свідчення американського політичного паралічу, який розмиває довіру і рішучість США як безпекового партнера", додає посадовець.

За словами Кемпбелла, Європа, Близький Схід та Індо-Тихоокеанський регіон все більше стають взаємопов'язаними, а такі країни як Китай, Росія, КНДР та Іран посилюють координацію і співпрацю в сфері безпеки.

Посадовець також зазначив, що Китай та Північна Корея найбільше підтримують переобладнання російської військово-промислової бази. Він також висловив занепокоєння тим, що дії Росії можуть призвести до провокацій з боку КНДР і дестабілізувати регіон.

Кемпбелл наголосив, що безпекові питання у різних регіонах взаємопов'язані, і союзники США в Індо-Тихоокеанському регіоні розуміють важливість підтримки безпеки в Європі.

Свідченнями цьому є звернення японського прем'єр-міністра Фуміо Кішіди у Конгресі США, де він вказав на важливість допомоги Україні для збереження стабільності Індо-Тихоокеанського регіону.

Джерело: Голос Америки

Читайте також