Держдума РФ обговорює відміну ратифікації договору про заборону ядерних випробовувань - ISW

Держдума РФ обговорює відміну ратифікації договору про заборону ядерних випробовувань - ISW

Угода про всеосяжну заборону ядерних випробувань може бути відкликана Росією. Президент РФ Володимир Путін вже 5 жовтня заявив про можливість скасування ратифікації цього договору. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW) у своєму новому огляді.

Середній абзац.

За даними західних ЗМІ, у керівництва Держдуми РФ з'явився наказ від комітету з міжнародних справ, в якому депутатам надано до 18 жовтня для обговорення відкликання ратифікації угоди. Аналітики звертають увагу на цю звістку.

"Раніше ISW зазначали, що Кремль використовує ядерну риторику, щоб змусити США та їхніх союзників тискати на Україну і розпочати переговори. Використання Росією ядерної зброї в Україні залишається малоймовірним", - повідомили у ISW.

Другий абзац.

Провести випробування ядерного пристрою за менше ніж два тижні здатна Іранська республіка. У цій країні є необхідні ресурси для цього.

Також, згідно з щорічною доповіддю міністерства оборони США "Стратегія протистояння зброї масового ураження", Іран займається розробкою нервово-паралітичної наступальної зброї.

Читайте також: