До 163 тисяч гривень на місяць: які вакансії пропонують українським біженцям у Німеччині

До 163 тисяч гривень на місяць: які вакансії пропонують українським біженцям у Німеччині

Українцям розповіли про можливість працевлаштування у Німеччині та потенційний дохід, який можна отримати. Про це повідомляє портал РБ-Україна.

Багатьох українців, які мусили покинути свою країну через війну, цікавить питання знайти роботу та мати стабільний заробіток. Німеччина, яка прийняла значну кількість українських біженців (1,65 мільйона), надає різні можливості для зайнятості.

У Німеччині існує законом встановлений мінімальний розмір оплати праці – 12,41 євро на годину. З 2022 року цей розмір збільшать до 12,82 євро на годину.

У більшості випадків українцям пропонують роботу на складах, заводах або сільськогосподарських угіддях, де знання німецької мови не обов'язкові. На таких посадах середня заробітна плата становить 2-2,6 тис. євро.

Проте, дослідження Фонду Фрідріха Еберта, проведене восени минулого року, показало, що тільки 20% українців, які знаходяться у Німеччині, працюють.

Біженці з України також мають право на державну базову допомогу безробітним, її розмір залежить від категорії громадян. Наприклад, одиноким особам надається допомога у розмірі 563 євро на місяць, подружжям – 1012 євро, а дітям – від 357 до 471 євро, залежно від віку.

На порталі Jooble спостерігається попит на українців для таких вакансій:

Співробітники на склад Amazon

Пакувальник на склад чаю "Lipton"

Пакувальник одягу Adidas

Пакувальник косметики Victoria's Secret

Працівник на фабрику чіпсів Pringles

Кожна з цих вакансій розрахована на стабільне офіційне працевлаштування та має свою заробітну плату. Частка зарплати коливається у межах від 2 080 до 3 750 євро або 2 300 до 3 000 євро.

Отже, для українців в Німеччині відкриваються можливості працевлаштування та заробітку на різних позиціях, що допомагає їм стабілізувати своє фінансове становище.

Також нагадуємо, що у червні 2024 року українцям надаються додаткові можливості для переселення на певні землі Німеччини.

Читайте також: