До Білгорода завітала «бавовна» (відео)

Увечері потужні вибухи в Білгороді

2 січня ввечері у російському Білгороді сталося кілька потужних вибухів, після чого була оголошена повітряна тривога. Таку інформацію повідомили місцеві Телеграм-канали та губернатор Білгородської області В'ячеслав Гладков.

За словами губернатора, у місті була включена сирена ракетної небезпеки, а місцевих жителів закликали швидко пройти до укриттів. "Якщо ви перебуваєте на вулиці - спустіться в укриття або знайдіть інше безпечне місце", - попередив він.

Гладков заявив, що над Білгородом та районом була застосована російська система ППО. В результаті вдалися збити 9 повітряних цілей. У місті виявлені пошкодження в приватному секторі - в трьох будинках були вибиті вікна. Також зруйнована газова труба та пошкоджений один автомобіль. У Білгородському районі в трьох будинках пошкоджена покрівля", - додав губернатор.

Нагадаємо, що 30 грудня в центрі Білгорода також сталися потужні вибухи. Зауважено, що обстріл відбувся в житловому секторі та біля торгового центру "Маяк", де зазвичай проводяться новорічні заходи. Ураження також отримало селище Уразове Валуйського міського округу. Там були пошкоджені фізкультурно-оздоровчий комплекс та близько 20 приватних будинків, а також лінія електропередачі.

Українські спецслужби стверджують, що причиною вибухів у Білгороді стали дії російської протиповітряної оборони, внаслідок чого уламки впали просто у центрі міста.